Ujë me kastravec dhe limon, efektet në pastrimin e organizmit…….!

Ujë me kastravec dhe limon, efektet në pastrimin e organizmit…….!

4 hapat që do të iu ndihmojnë të arrini nivelin e duhur të pH Mënyra më efikase për të garantuar këto ekuilibra është ngrënia e ushqimeve alkalizuese dhe kufizimi i atyre të përpunuar. Mbajtja e niveleve të duhura të aciditetit dhe alkalinës në organizëm, që ndryshe e njohim si pehashi, është thelbësore për shëndetin e organizmit

Këto ekuilibra janë të domosdoshëm për të parandaluar një sërë problemesh, transmeton ….

Pehashi përshkruan nivelin e aciditetit ose alkalinës në lëngjet dhe indet e trupit. Vlerat e pehashit shkojnë nga 0 deri në 14.

Nëse ambienti i brendshëm ka aciditet të lartë, pehashi është shumë i ulët.

Sa më ambient me alkalinë të ketë trupi, aq më i lartë është vlera e pehashit.

Niveli i duhur i alkalinës në trup nënkupton një pehash në nivelin 7.4

Niveli i pehashit është i ndryshueshëm gjatë ditës.

Nëse trupi ka shumë aciditet, atëherë është më i prirur të sëmuret nga azma, alergjitë, e ftohura, dhimbjet e kokës, inflamacioni, ulçera, mbipesha etj.

Një ambient alkalin në organizëm ju mbron nga bllokimi i enëve të gjakut, gurët në veshka, humbja e dendësisë kockore, sëmundjet kronike si diabeti apo artriti.

Pehashi përshkruan nivelin e aciditetit ose alkalinës në lëngjet dhe indet e trupit. Vlerat e pehashit shkojnë nga 0 deri në 14.

Nëse ambienti i brendshëm ka aciditet të lartë, pehashi është shumë i ulët.

Sa më ambient me alkalinë të ketë trupi, aq më i lartë është vlera e pehashit.

Niveli i duhur i alkalinës në trup nënkupton një pehash në nivelin 7.4

Niveli i pehashit është i ndryshueshëm gjatë ditës.

Nëse trupi ka shumë aciditet, atëherë është më i prirur të sëmuret nga azma, alergjitë, e ftohura, dhimbjet e kokës, inflamacioni, ulçera, mbipesha etj.

Ushqimet e kripura, të ëmbla, të përpunuara, produktet e bulmetit, kafeina, drithërat e përpunuara, proshutat dhe sallamrat duhen eliminuar.

Ato krijojnë një ambient acidik në organizëm.

Ushqimet me proteinë si mishi, vezët, thjerrëzat, tërshëra, drithërat e plota dhe arrat kanë një nivel të caktuar aciditeti.

Megjithatë nëse ato konsumohen me kujdes nuk shkaktojnë dëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *